10 års jubilæumsinterview af Gitte Emde: “Jeg er rigtig glad for at tage på arbejde – og samtidig også glad for at være med til at gøre en forskel, uden at blive taget for givet”

Den 1. februar 2021 kunne vores dygtige konsulent Gitte Emde fejre 10 års jubilæum hos AL Engineering. I 2011 tog hun springet fra at være mikrobiologisk laborant i 14 år på Novo Nordisk og hoppede direkte ind i AL Engineering som dengang kun bestod af 4 medarbejdere. Dermed har hun både oplevet virksomheden i halvdelen af dens levetid – og sågar også oplevet en firedobling i medarbejderstaben. Ikke desto mindre, så har AL Engineerings værdier og nærhed ikke ændret sig nævneværdigt, siger hun. 

Vi tegner et portræt af Gitte Emde i anledningen af sit 10 års jubilæum hos AL Engineering.

Springet fra laborant til konsulent

Tilbage i 2010 arbejdede Gitte på sit 14. år på Novo Nordisk i Kalundborg. Her startede hun som laborant på et mikrobiologiske laboratorium, men endte med også at være med inde over et nyt laboratorium på IM1 og i PP fabrikken, hvor de primære fokusområder var på miljømonitorering og utility systemer. Det var også på det tidspunkt at Gitte besluttede, at hun skulle prøve noget nyt. Hendes søn var blevet ældre og havde ikke behov for, at hun var i nærheden af hjemmet i Kalundborg. “I min tid på Novo havde jeg siddet sammen med John (red. stifter af AL Engineering) i 3 år eller sådan noget, og så var jeg nået til et punkt hvor jeg havde lyst til at prøve noget andet. På det tidspunkt havde jeg opbygget et godt forhold til John, og der havde jeg det nok sådan at hvis jeg skulle prøve noget andet, så jeg ville jeg føle mig tryg ved at blive ansat hos ham”. 

John manglende heldigvis hænder tilbage i 2011 og dermed blev springet fra laborant til konsulent taget. Og det var et spring som faldt naturligt for Gitte. “Det jeg synes er det mest spændende er de der udfordringer hvor man kan være med til at gøre en forskel ude hos kunden, hvor man kan være med til at løse en opgave hvor de måske ikke selv har tiden til det eller måske mangler en sparringspartner. For mig er det bedste, når vi går ind og får en konkret opgave som vi skal være med til at løse. Selvfølgelig kommer der også ting ved siden af, men det kan man også være med til at løse. Det er det bedste. Og når man så har løst den opgave, så kan man sætte hak ved den og komme videre til den næste spændende opgave”.

En lille tæt familie

Gitte startede i 2011 hvor AL Engineering var en lille virksomhed som kun bestod af 4 medarbejdere. I dag er AL Engineering vokset til knap 20 medarbejdere – og selvom medarbejderstaben er vokset, så er det stadig en lille virksomhed med det samme tætte bånd. “Det betyder noget for mig at vi ikke er flere. Det er rart at vi får et tæt forhold til hinanden og når vi samles så er det dejligt at vi er en lille gruppe. Så er vi vores lille familie,”. 

Ikke nok med at det har været rart at være en lille tæt gruppe rent socialt, så har det også været en styrke rent arbejdsmæssigt. “Når jeg har været ude på en opgave hvor vi har haft en stram deadline og man måske må se i øjnene at man ikke kan nå det, så har jeg jo flere gange trukket på John hvor han har været ude og hjælpe mig. Vi er rigtig gode til at hjælpe hinanden i en presset situation”

Gitte husker især en  episode hvor hun var sendt på en opgave som trak i langdrag. “På et tidspunkt havde jeg det sådan, at jeg var ikke sikker på om jeg kunne nå at fikse denne her opgave i løbet af weekenden inden deadline,. Så ringede jeg til John og fortalte om situationen og så spørger han ‘skal jeg komme og hjælpe dig?’. Og så kom han ind til mig, og han var der og han hjalp mig – og det var bare lige det jeg havde brug for. Jeg kunne simpelthen ikke se hvordan jeg skulle komme igennem den opgave, men bare det at han var der til at hjælpe mig, det gjorde bare at jeg kom godt igennem den opgave.”

Et godt råd til andre til at tage springet

Konsulentrollen er bestemt ikke for alle, og Gitte har også nogle god råd til folk som går og drømmer om at skifte laborant karrieren ud med en uforudsigelig og spændende stilling som konsulent. “Man skal være forandringsparat og have lyst til at møde nye mennesker. Og så skal man kunne forstå at man er hyret ind for at løse én bestemt opgave. Som regel har alle travlt med en masse andre opgaver, så hvis man har tid og overskud skal man som konsulent være parat til at tilbyde at hjælpe dem selvom om det måske ikke er det man er hyret ind for at gøre. Men som udgangspunkt er det kun den éne opgave du skal løse for kunden. Man skal også kunne tåle at du ikke ved hvad dagen den bringer”. 

Dog er hun slet ikke tvivl om, at det har været den helt rigtige udvikling for hende.”Jeg har følt at jeg har været glad for at kunne tage på arbejde. Og samtidig også være med til at gøre en forskel uden at blive taget for givet. Og så kan det godt være at det ikke altid er de helt store opgaver man får når man er ude, men bare det der med at man kan mærke at man er med til at gøre en forskel”.

Stort tillykke med jubilæet Gitte!

Del vores artikel

Go to Top