Er konsulentrollen noget for mig?

Måske går du og overvejer, om konsulentrollen vil være det rigtige skridt for din fremtidige karriere. Det kan dog være rigtig svært at vide, hvis ikke man har prøvet det før. 

Ordet konsulent kommer af det latinske ord “consultare” som betyder “at spørge til råd” – og det er lige præcis den rolle som man som konsulent indtager for en kunde. Man kommer med en helt unik viden og kompetence som en virksomhed skal bruge for at få løst en opgave. Varigheden af en opgave kan variere fra en enkelt uge og op til flere måneder, og derfor differentierer konsulentrollen sig fra en helt almindelig ansættelse. Derfor er det heller ikke alle som kan se sig i denne stilling.

Disse personlighedstræk kendetegner en god konsulent

  1. Omstillingsparat

Som konsulent skal man være dynamisk og klar på at omgivelserne kan ændre sig alt efter hvilke virksomheder og opgaver man skal konsultere. Her skal man være parat til at kunne arbejde i forskellige teams med forskellige formål og med forskellige tidshorisonter. Måske foretrækker du at gøre tingene på én bestemt måde, men din kunder foretrækker en anden – og så er det vigtigt at man kan omstille sig til deres behov. Det er derfor en nøgleegenskab at være omstillingsparat så man nemt kan passe ind i forskellige settings.

  1. Imødekommende

Når man kommer som ekstern konsulent til et team, så er det afgørende at man er åben og nysgerrig over for den eller de opgaver som skal løses og over for det team som man bliver en del af. Ved at have et åbent sind og bringe god energi til kunden, vil samarbejdet i højere grad blive en succes.

  1. Trives som ambassadør

Når man er ansat som konsulent, så repræsenterer man samtidig også den virksomhed som udlejer dig. Derfor er det et vigtigt karaktertræk at du er diplomatisk og kan fungere som ambassadør for virksomheden når du er ude i marken. Det er blandt andet vigtigt at kunne agere professionelt og er i stand til at sætte kundens behov over dine egne.

Er du blevet nysgerrig på konsulentrollen?

Hos AL Engineering søger vi løbende konsulenter inden for pharma, medical device og miljømonitorering. Du er altid meget velkommen til at kontakte Managing Director John Albertsen, på telefonnummeret: 21235168, hvis vil vide mere om rollen som konsulent.

Del vores artikel

Go to Top